top of page

Tenniskids

Tenniskids is het K.N.L.T.B. tennisprogramma voor kinderen tm 12 jaar. Met speciale tennisballen tennisrackets, aangepaste banen en oefeningen leren zelfs de jongste kids het tennisspel razendsnel en met heel veel plezier. Kids worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dit is niet alleen goed voor de fysieke maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids.

 

Bij Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijden;

  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;

  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek;

  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar ook in hun algehele coördinatie en sport bewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijd- en competitie aanbod waaraan kinderen het hele jaar door, vaak als team, kunnen deelnemen. Ik ben officieel Tenniskids trainer 1-2-3 en heb door diverse workshops mijzelf daarin verder ontwikkeld.

Jeugd training & Selectie training

Na Tenniskids vallen de kinderen automatisch onder de noemer 'Jeugdtraining'. Deze kinderen worden in overleg in groepjes van 4 of 6 kinderen geplaatst waar ze 1 of 1,5 uur tennistraining krijgen. Kinderen die iets meer aanleg hebben komen in aanmerking voor Selectietraining. Dit is een training die naast de Jeugdtraining wordt gegeven en die voor een deel gesponsord wordt. Kinderen die hiervoor in aanmerking komen spelen in ieder geval voor de Lobbelaer competitie en doen mee aan onze jeugdtoernooien.

Schooltennis

Schooltennis is een initiatief van Martin Vloemans Tennis Opleiding in samenwerking met basisscholen en besturen van de tennisverenigingen. De leerlingen krijgen 2 x ½ uur tennisles waar ze gratis gebruik kunnen maken van de tennisrackets en de accommodatie. Na deze kennismaking kunnen de leerlingen zich opgeven voor een introductie cursus van 5 lessen voor € 20,= per persoon. De minimale deelname hierbij is 6 personen per groep. De kinderen hoeven nog geen lid te zijn van de vereniging. Na de introductie van 5 lessen gaan we evalueren en kijken of ze in een volledig lesprogramma kunnen deelnemen.

Competitie training

Met je competitieteam je voorbereiden op de voorjaars- en najaar competitie. Binnen deze trainingen wordt er speciaal gelet op posities in het dubbelspel, de tactiek en de diverse spelsituaties.  Een mooi moment om de competitie goed te starten. Tijdens deze trainingen worden ook de wedstrijden geëvalueerd en plannen gemaakt voor de opstellingen voor de volgende speelronde. Gebleken is dat dit voor alle niveaus een zeer waardevolle training is. 

Privé training &

DUO training

Dit is ideale manier om de diverse technieken onder de knie te krijgen. In overleg maken we een plan waarin de cursist 1 op 1 100% aandacht krijgt. Ook is er uiteraard de mogelijkheid om op specifieke onderdelen te trainen. Heb je moeite met een bepaalde slag of spelsituatie dan krijg je middels privetraining de ideale mogelijkheid dit te verbeteren en zodoende je spelplezier te vergroten. Wil je dit eventueel met iemand anders combineren ( DUO TRAINING ) dan is dit ook zeker een goede optie.

bottom of page